keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Pasuan terveysasema

Maanantaina aloitimme siis työt Pasuan terveysasemalla. Aluksi kun matkustimme autolla kohti terveysasemaa, oli lähialueet todella köyhiä ja ihmiset asuivat joko pienissä risuista kasatuissa "taloissa" jossa oli peltejä ympärillä tai savesta tehdyissä "taloissa". Perille päästyämme meidät otti vastaan mukava hoitaja joka kierrätti meidät ympäri terveysasemaa. Aloitimme työt pihalla sijaitsevassa katoksessa ja sinne rupesi tulemaan äitejä lapsien kanssa ja me punnitsimme lapset ja kirjoitimme heidän terveyskortteihin painot ja seurattiin painokäyrää. Toisena päivänä meidän piti alunperin mennä synnytysosastolle mutta jostain syystä se siirtyikin niin, että menemme sinne to-pe, joten tiistaina olimme lasten- ja naistenosastolla. Aamu alkoi sillä, että sairaanhoitajat ja me siivosimme ostaston. Sitten seurasimme kun lapset saivat antibiootteja suonensisäisesti ja sitten olimme lääkärin kierrolla mukana kuuntelemassa potilaiden vointia ja miten heidän lääkitystä jatketaan. Potilaat sairastivat malariaa, tuberkuloosia, "lasten tulehdusta", keuhkokuumetta, virtsaputkentulehdusta ja diabetestä. Nuorimmat potilaat olivat vain kolme päivää vanhoja vauvoja! Potilaiden kanssa on vaikea puhua englantia, koska vain pari osaa sitä. Hoitajat puhuvat ihan hyvää englantia, joten heidän kanssaan tulee sitten rupateltua ja he ovat kaikki ihan mukavia. Olimme tänäänkin samalla osastolla. Huomenna on siis vuorossa synnytysosasto!

Tämä on miestenosastolta, jossa ei ole potilaita. Kuulemma hyvin harvoin on miespotilaita, en tiedä miksi?

`
Pyörätuoli :D

Olisimme päässeet ambulanssin kyydissä viemään potilasta sairaalaan, mutta se tuli juuri kun meidän työvuoro loppui :( Ehkä kerkeämme vielä joku toinen päivä!

On kovin vaikea ymmärtää sitä, että vuosimaksu terveysasemalle on 10000 shillinkiä, eli n. 5euroa ja siihen kuuluu hoito ja lääkkeet, mutta silti hyvin harvalla on siihen varaa! :( 

-LauraElisa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti