lauantai 25. tammikuuta 2014

Paljon häppeninkiä

Perjantain työpäivä alkoi sillä, että mentiin synnytysosastolle. Nähtiin kaksi synnytystä päivän aikana! Toinen vauva syntyi n. puolentunnin sisällä siitä, kun äiti tuli osastolle. Toinen äiti oli tullut osastolle jo kolmelta yöllä ja vauva syntyi sitten joskus kymmenen aikaan. Oli todella outoa, että äidit saivat nähdä lapset vasta sitten kun menivät toiselle osastolle. Suomessa kuitenkin vauvat annetaan melkein heti äitien syliin. Lapset vain syntyivät ja sitten ne laitettiin pöydälle kapaloituna odottamaan, että äitien tikit on laitettu. Loppupäivän mittailimme verenpaineita ja kuumetta äideiltä ja vauvoilta.

Synnytyssali


Puntari, jossa vauvat punnittiin ja saksia joilla leikataan mm. napanuora


n. 20min vanhat vauvat :)

Töiden jälkeen kävimme Impala hotellilla uimassa. Aijomme mennä koko huomiseksi päiväksi sinne uimaan ja ottamaan aurinkoa :)


Perjantai-illalla meille järjestettiin grillibileet täällä talolla. Louis, joka omistaa tämän tanzania volunteersin, oli meidän grillimestari. Tarjolla oli grillattua kanaa, possua, vuohta, maissia ja ananasta. 



Tänään sitten lähdimme heti aamulla masai- kylään. Oltiin siellä koko päivä ja kaikki paloi! :| Meille puettiin masai- vaatteet, sitten tanssimme ja katsoimme kun masai-miehet hyppivät korkealle ja huusivat :D Kävimme masai-kätilön luona vierailulle ja kuulimme hänen toiminnastaan. Masai- miehet teurastivat vuohen, joivat sen verta, kypsensivät sen lihat ja söivät. Myös meille tarjottiin mutta kasvissyöjänä minä kieltäydyin :D






-LauraElisa






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti