lauantai 15. helmikuuta 2014

10 päivää jäljellä

Töistä:

Maanantaina töissä mentiin punnitsemaan lapsia ja annettiin vitamiini tabletteja lapsille. Oli tosi hiljainen päivä, ei ollut potilaita juuri millään osastolla.
Tiistaina olin sairaslomalla, kun aamulla alkoi migreeni :|
Keskiviikkona olimme töissä taas punnitsemassa lapsia ja naisten- ja lastenosastolla. Oli taas tosi vähän potilaita, kuulemma johtuu siitä että ihmiset ovat ruvenneet kylvämään kun on sadekausi alkamassa eivätkä kerkeä sairastamaan :D
Torstaina olimme synnytysosastolla ja yksi äiti tuli synnyttymään! Olisin saanut ottaa vauvan vastaan, mutta tuli jotain ongelmia niin kätilö sitten hoiti homman, onneksi! :D Sain kuitenkin vetää jälkeiset pois ja sain antaa elämäni ensimmäisen piikin lihakseen, joka oli lääkettä joka lopettaisi verenvuodon. Äiti kovasti kiitteli synnytyksen jälkeen avusta! :) 
Perjantaina olimme aamulla lasten- ja naistenosastolla siivoamassa ja lääkärin kierrolla. Loppupäiväksi menimme punnitsemaan lapsia, kun osastolta lähti niin moni potilas pois. 

Punnituksessa lapset laitetaan roikkumaan tollaseen puntariin ja sitten me merkitään luvut niiden terveyskortteihin. 

Tietyn ikäisille lapsille annetaan A-vitamiinia. Tohon kapseliin tehdään reikä piikillä ja sitten neste puristetaan lapsen suuhun.


Koko sairaalassa ei ole tietokoneita, paitsi lääkäreillä. Lääkärit eivät käytä tietokoneita työntekoon vaan lähinnä musiikin kuunteluun :D Kaikki potilastiedot on paperilla, mikä on sinänsä ihan hyvä juttu koska täällä tulee niin usein sähkökatkoja ettei tietokoneista olisi mitään hyötyä.

Muita hommia:

Torstaina sain kummilapsen täältä Tansaniasta! Raun päiväkodissa on 4vuotias poika, Godbless, joka oletettavasti sairastaa epilepsiaa. Hänellä on 8 sisarusta ja äiti on yksinhuoltaja. Ilmeisesti tiistaina olemme menossa viemään Godblessia lääkäriin, jotta hän saisi vahvistuksen epilepsiasta ja sitä kautta myöskin lääkkeet epilepsiaan! Raun päiväkoti pysyy pystyssä kummimaksujen avulla ja kummien kuukausimaksut menevät koko päiväkodin lapsille, jotta sellaiset lapset joilla ei ole kummia eivät joutuisi eriarvoiseen asemaan. Lapset saavat kummien avulla päiväkodissa kaksi lämmintä ateriaa päivässä, jotka ovat monelle heidän päivän ainoat ateriat. Sitten kun lapsi on kouluikäinen, niin yhdistys maksaa hänen koulumaksut. 

Perjantaina vietettiin leffailtaa pitsan kera, ystävänpäivän kunniaksi! :) 


Lauantaina lähdimme aamulla ajamaan kuumille lähteille! "Tie" joka meni sinne, oli ihan hirveä! :D Sääliksi käy tuota autoparkaa, ihme että se selvisi tuosta reissusta. Meillä oli kuskina Abu, joka on rallikuski, ja luuli olevansa ilmeisesti tänäänkin rallikisoissa... Muutaman kerran elämä vilisi silmissä kun aattelin että nyt ajetaan rekkaa päin :D Selvisimme kuitenkin matkasta ehjin nahoin! Kuumat lähteet olivat aivan upeat! Vesi oli todella kirkasta ja vaikka lähde oli syvimmästä kohdasta 7metriä, niin näki ihan pohjaan asti. Saimme snorkkelit, räpylät ja uimalasit joilla oli kiva uiskennella :) Vedessä oli pikkuisia kaloja jotka tulivat puremaan, se lähinnä kutitti :D Meillä oli myös riippumattoja joissa saatiin löhötä :)

Kamala tie...




Meidän leiri!


Päivät vähenee ja aika täällä on mennyt nopeasti. Ensi viikon perjantaina lähdemme Zanzibarille ja olemme siellä maanantai-iltaan saakka, josta lähdemme kotia kohti! Zanzibarilta lennämme Nairobiin ja sieltä Amsterdamin kautta Helsinkiin. Neljä työpäivää enää, toivottavasti saan olla jossain synnytyksessä vielä mukana! :)

-Laura




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti