perjantai 7. helmikuuta 2014

Kolmas työviikko

Maanantaina ja tiistaina olimme punnitsemassa lapsia. Jäimme kahdestaan Sannan kanssa koko päiväksi punnitsemaan isoa joukkoa lapsia kun muut hoitajat lähtivät, jonnekkin :D Punnituksessa oppii kyllä hyvin numerot swahiliksi kun joutuu aina kertomaan lukumäärän swahiliksi äideille. 
Keskiviikkona ja torstaina olimme synnytysosastolla. Keskiviikkona syntyi kaksi lasta. Toisessa synnytyksessä olin kahdestaan kätilön kanssa! Oli aika jännää puuhaa :) Menemme ensi viikolla taas synnytysosastolle ja kuulemma saan olla kätilönä jos on synnytyksiä :D APUA! Mulle opetettiin miten lasketaan laskettuaika plusmiinuslaskuilla ja opin myös miten lasketaan raskausviikot plusmiinuslaskuilla. Aika kätevää!
Perjantaina olin HIV-potilaiden lääkityksessä. Sain jakaa lääkkeitä ja sain paljon tietoa hivistä! Täällä hiv-lääkkeet on ilmaisia, mikä on todella hyvä asia! Osastolle tuli monia kyselemään lääkkeitä, mutta heidät passitettiin omalle terveysasemalleen. Ihmiset siis lähtevät jonnekin kauemmas terveysasemalle, koska he häpeävät sairauttaan. 

Daladalalla kulkeminen on ruvennut sujumaan hyvin. Eilen ja tänään jouduttiin odottamaan tosi kauan daladalaa, (täällä ei siis ole mitään aikatauluja miten daladalat kulkee, vaan ne lähtee silloin kun auto on täynnä) mutta onneksi meidän farmaseutti otti meidät kyytiin ja vei kaupunkiin josta otimme sitten daladalan "kotiin". :) 
Viikonlopuksi meillä ei ole mitään muita suunnitelmia, kuin sunnuntaina mennään katsomaan ralleja! Tanzania volunteersin omistaja, Louis, on rallikuski ja menemme sitten katsomaan hänen kisaansa. 
Täällä on ollut sähköt iltaisin aika useasti katki. Eilen riitti generaattorista sähköä sen verran, että saimme katsottua elokuvaa. Ja tietysti Runebergin päivän kunniaksi osa talon tytöistä leipoa runebergin torttuja! :D

Runebergin torttuja tansanialaisittain :D

Leffailta kynttilöiden valossa :)


-LauraElisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti